'Zulte Waregem plant grote schoonmaak: zeven spelers op weg richting uitgang'

'Zulte Waregem plant grote schoonmaak: zeven spelers op weg richting uitgang'

04-04-2018 16:30
2

Zulte Waregem is bezig aan een tegenvallend seizoen en dus is de clubleiding van plan om veel wijzigingen door te voeren in de selectie. Sport/Voetbalmagazine weet dat zeven spelers niet meer in de plannen voor volgend seizoen voorkomen.

Essevee haalde afgelopen zomer liefst veertien nieuwe gezichten naar de Gaverbeek. Ben Reichert was één van de nieuwelingen, maar mag als de grootste miskoop bestempeld worden. De Israëlische middenvelder werd zonder ook slechts één minuut het shirt van Zulte Waregem te hebben gedragen, teruggestuurd naar zijn thuisland. Reichert speelt samen met Aliko Bala op huurbasis bij Hapoel Acre en beide heren hoeven niet te rekenen op een nieuwe kans. Kingsley Madu en Yoan Severin moeten eveneens op zoek naar een nieuwe club.

Alessandro Cordaro is één van de grotere namen voor wie er geen plaats meer is. Na 3,5 seizoenen wordt het contract van de 31-jarige Cordaro niet verlengd. Brian Hamalainen is ook einde contract, al kiest hij er zelf voor om een punt te zetten achter de samenwerking. Hamalainen en zijn vrouw zouden terug naar Denemarken willen. Mogelijk is Lyngby een optie.

Tot slot is er Michaël Heylen, die nog een doorlopend contract tot en met medio 2020 heeft. Heylen is zijn basisplaats verloren en op het tweede plan geraakt van Francky Dury. De coach lijkt de voormalige jeugdinternational daarmee definitief te hebben afgeschreven. Met de komst van Marco Bürki werd er zelfs al een nieuwe centrale verdediger aangetrokken.

Volg VoetbalPrimeur.be nu ook op Instagram, klik hier!