OFFICIEEL: Genk stelt opvolger van ontslagen Janssens aan

OFFICIEEL: Genk stelt opvolger van ontslagen Janssens aan

09-02-2018 23:29

Vrijdag was het een drukke dag bij KRC Genk. Er werd gevoetbald tegen Zulte Waregem en in het bestuur werden er belangrijke beslissingen genomen. De club besliste om  Patrick Janssens te bedanken voor bewezen diensten. Genk maakt nu officieel bekend dat Erik Gerits diens opvolger wordt.

'De club bedankt Patrick Janssens voor zijn werk in Genk sinds augustus 2014. Mede onder zijn leiding werd de club financieel gezonder en werd het sportief departement hervormd. Er kwam ook een nieuw clublogo en KRC Genk bereikte de kwartfinale van de Europa League', neemt Genk afscheid van Janssens.

Man van de club
Voor de opvolger van Janssens ging de club het niet ver zoeken. 'De Raad van Bestuur duidde vandaag Erik Gerits aan als nieuwe Algemeen Directeur van KRC Genk. Erik is bijna 25 jaar aan de slag bij Genk, waarvan de afgelopen 10 jaar als Directeur Organisatie. Sinds januari 2016 combineerde hij deze job met zijn functie als gedeputeerde van Economie van de Provincie Limburg.'

"Erik beschikt niet alleen over de juiste ervaring en capaciteiten om de club terug op het juiste spoor te zetten," stelt Voorzitter Peter Croonen. “Erik is ook een man van de club en heeft een zeer nauwe band met alle supporters. Hij beschikt bovendien over een waardevol netwerk om het draagvlak van KRC Genk te versterken, in Limburg en daarbuiten.”

Gerits zal zijn ambt als gedeputeerde neerleggen eind mei, en vanaf dan zijn nieuwe rol opnemen bij KRC Genk.

Lees ookJanssens reageert op ontslag: "Afscheid komt niet als verrassing"