'Zulte Waregem heeft opnieuw beet: uitleenbeurt voor Bongonda afgerond'

'Zulte Waregem heeft opnieuw beet: uitleenbeurt voor Bongonda afgerond'

24-01-2018 18:18
1

Zulte Waregem heeft woensdag al twee inkomende transfers afgerond, en daar kan misschien nog een derde bijkomen. Volgens La Dernière Heure is het huurcontract van Theo Bongonda bij Trabzonspor ontbonden. De weg ligt dus helemaal open voor een uitleenbeurt aan Zulte Waregem.

De transfersoap rond de jonge Belgische flankaanvaller lijkt dus bijna voorbij. Zulte Waregem had al langer een akkoord met Celta De Vigo, de moederclub van Bongonda, maar vond geen overeenkomst met Trabzonspor, de club die Bongonda sinds afgelopen zomer huurt van Celta De Vigo.

De Turkse club weigerde onze landgenoot vrij te geven, ookal was hij al vertrokken met oefenstage met Essevee. Ondertussen lijken alle plooien min of meer gladgestreken. Trabzonspor wou Bongonda graag houden, maar de flankspeler aast op meer speelminuten en wil weg uit Turkije.

Volgens La Dernière Heure heeft hij ook aanbiedingen van Olympiakos, Leganes en Atalanta op zak, maar Bongonda verkiest een overstap naar Zulte Waregem omdat hij daar meer kansen ziet om speelminuten te vergaren. Hoogstwaarschijnlijk wordt de deal woensdagavond of donderdag bekrachtigd.

Lees ook: OFFICIEEL: Zulte Waregem legt verdediger voor 2,5 seizoenen vast
Lees ook: OFFICIEEL: Zulte Waregem stelt tweede nieuwkomer op één dag voor