Rode Duivel laat zich uit over vertrek: Het niveau in België is echt niet hoog

Rode Duivel laat zich uit over vertrek: "Het niveau in België is echt niet hoog"

28-09-2017 08:49
4

Jordan Lukaku staat donderdagavond met Lazio Roma tegenover Zulte Waregem. De linksachter verliet enkele jaren geleden KV Oostende voor een buitenlands avontuur, daar heeft hij naar eigen zeggen ook een goede reden voor.

Toen er over Zulte Waregem wat werd gevraagd kon Lukaku amper antwoorden. "Hun gevaren? I don't know. Sinds mijn vertrek heb ik de Belgische competitie niet echt meer gevolgd. Eerlijk: het niveau is er niet hoog", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws.

De linksachter zit boordevol vertrouwen. Hij vindt dat hij stilaan naar zijn beste niveau groeit. "Voordien zat ik na 35 minuten al op mijn limiet, nu is dat het dubbele. Ik kan nog geen volledige match brengen wat de coach verlangt, maar binnenkort komt die dag. Romelu stuwt me daarin, zoals ik dat ook bij hem doe", klinkt het.

Italiaanse discipline en topclub
De Rode Duivel blikt ook terug op zijn avontuur in Italië tot dusver. "Mijn eerste halfjaar was niet goed, maar toen we overschakelden naar 3-5-2 liep het beter. Ik ging het Italiaanse voetbal ook begrijpen - het is hier bijna een schaakspel tussen trainers. Ik begin dat te appreciëren. Bijgevolg denk ik niet enkel meer aan aanvallen. Ik voetbal een stuk gedisciplineerder."

Als het van Lukaku afhangt is Lazio ook niet zijn eindstation. "Het is mijn doel om ooit op hetzelfde niveau als mijn broer te spelen, bij een team als Man United. Ik weet dat ik daarvoor de kwaliteiten heb. Tegelijk besef ik dat ik nog hard zal moeten werken", besluit hij.