UPDATE: 'Club stap dichter bij toptransfer, maar enkel voor één seizoen'

UPDATE: 'Club stap dichter bij toptransfer, maar enkel voor één seizoen'

30-08-2017 18:46
29

Club Brugge staat op het punt om Jordy Clasie aan te trekken. De 26-jarige middenvelder wordt door Southampton één seizoen uitgeleend aan Club Brugge.

Later op de dag wordt Clasie (26) gekeurd in Brugge. In 2015 maakte de middenvelder de overstap van Feyenoord naar The Saints, dat destijds nog onder leiding stond van Ronald Koeman. Deze zomer stelde Southampton Mauricio Pellegrino aan. Clasie komt niet voor in de plannen van de Argentijnse coach.

Het AD weet dat Clasie woensdag gekeurd wordt in Brugge. Hij wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van Stefano Denswil en Ruud Vormer. Woensdag nam Club Brugge afscheid van Ricardo van Rhijn, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij AZ. Clasie werd ook genoemd bij Crystal Palace, maar Club lijkt dus sneller geweest te zijn.

De middenvelder debuteerde in 2012 in het Nederlands elftal en heeft veertien A-caps achter zijn naam staan.

UPDATE 16u25: De transfer komt steeds dichterbij. Sky Sports meldt dat Clasie zijn medische testen aan het afleggen is. Als die goed verlopen, heeft Club Brugge een straffe transfer beet. 

UPDATE 18u46: De medische testen zijn volgens Het Nieuwsblad succesvol afgerond. Club Brugge staat dus op het punt om Clasie aan te trekken. De Bruggelingen konden echter geen aankoopoptie bedingen in het huurcontract. Komende zomer keert de middenvelder gewoon terug naar Southampton.

Lees ook: LIVE: Volg de laatste uren van de transferperiode op de eerste rij