Anderlecht U19 wordt vernederd en vroeg uitgeschakeld op prestigieus jeugdtornooi

Anderlecht U19 wordt vernederd en vroeg uitgeschakeld op prestigieus jeugdtornooi

05-08-2017 18:00

Anderlecht U19 heeft alles behalve indruk op de 71e Otten Cup, het prestigieuze jeugdtornooi dat wordt georganiseerd door PSV Eindhoven. De Brusselse talenten traden aan als titelverdediger, maar zij geraakten na een rampzalige middag niet door de groepsfase.

De jongelingen van paars-wit waren het tornooi vrijdag nochtans goed begonnen. Het Argentijnse Estudiantes de la Plata werd met 2-1 verslagen dankzij treffers van Francis Amuzu en Mike Trésor Ndayishimiye. Zaterdag liepen de ontmoetingen tegen PSV en Paris-Saint-Germain echter uit op een teleurstelling.

Met name het duel tegen de gastheer werd één grote deceptie. Anderlecht werd compleet vernederd door PSV, dat op alle vlakken veel beter was. Doelman Olivier Vliegen werd in een uur tijd (speelduur is 2x30 minuten) liefst zeven keer gepasseerd. Vliegen kreeg daarbij weinig hulp van zijn defensie, die er bij menige tegengoal zwak uit zag.

Na enkele uren rust moest Anderlecht aan de bak tegen PSG, waarbij de inzet een plaats in de halve eindstrijd was. Het elftal van coach Mohamed Ouahbi verloor helaas ook deze beslissende match kansloos: 3-1. Kortom: geen plek bij de laatste vier voor Anderlecht. Wat zondag resteert is de strijd op plaats vijf tegen Manchester United. Opvallend genoeg is de ontmoeting een herhaling van de finale van vorig jaar. Anderlecht veroverde toen de beker door de Engelse topclub na penalty’s te verslaan. Mile Svilar vertolkte een hoofdrol door eerst zelf raak te schieten en vervolgens de beslissende strafschop van zijn collega te stoppen.