Conte ziet het niet zitten: Zwaarste seizoen uit mijn loopbaan

Conte ziet het niet zitten: "Zwaarste seizoen uit mijn loopbaan"

05-08-2017 14:02

Chelsea-manager Antonio Conte heeft nog weinig vertrouwen in het komende seizoen. "Dit wordt zeker het moeilijkste jaar uit mijn carrière", zei de coach voorafgaand aan de strijd om de Community Shield tegen Arsenal komende zondag.

"Daar ben ik helemaal zeker van. Dit wordt het zwaarste seizoen uit mijn loopbaan. Om verschillende redenen. Ik heb niet veel tijd om alles uit te leggen, maar komend seizoen wordt heel zwaar. Dit is mijn idee hierover. Ik hoop dat ik het fout heb."

Het is al langer bekend dat Conte ontevreden is over het transferbeleid van Chelsea, dat tot nu toe Alvaro Morata, Tiemoué Bakayoko en Antonio Rüdiger kocht. Conte wil meer diepte in zijn selectie. "We hebben een kleine selectie. Iedereen kan dat zien. De situatie is heel helder en we proberen het te verbeteren, maar ik en de spelers moeten ons nu focussen op het werk op het veld."

Gevraagd naar waarom Chelsea nog niet meer aankopen heeft gedaan, antwoordde Conte: "Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. Ik denk hierover na. Iedereen doet zijn werk, dat is zeker. Ik denk dat dit een goede vraag is om aan de club te stellen, niet aan mij."