UPDATE: Belgisch talent verkoos AS Monaco boven Duitse en Engelse topclub

UPDATE: Belgisch talent verkoos AS Monaco boven Duitse en Engelse topclub

08-01-2017 12:57

Er speelt binnenkort een nieuwe Belg bij AS Monaco. De Franse club gaat daarvoor shoppen bij Ajax. Het haalt de jonge Franco Antonucci weg bij de Nederlandse topclub.

Het Laatste Nieuws meldt dat Monaco de jonge Antonucci kon overtuigen om naar Frankrijk te trekken. De Monegasken hebben ook een serieuze som over voor het jonge talent. Zo zou de club tussen de 2,5 en 3 miljoen euro betalen voor de zeventienjarige aanvallende middenvelder. Antonucci stond bekend als één van de grote talenten in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam uit voor Ajax onder negentien en speelde daarvoor twaalf wedstrijden. Daarin kon hij twee keer scoren en was hij goed voor drie assists.

Ook RSC Anderlecht profiteert mee van de transfer van Antonucci. Ajax haalde de middenvelder in de zomer van 2015 weg bij paars-wit. De club ontving toen een half miljoen euro voor het talent. Met de verkoop van Antonucci aan Monaco zal het nu ook een kleine opleidingsvergoeding krijgen. Voor Monaco is het niet het eerste Belgische talent. Zo trok het in het verleden ook al Adrien Bongiovanni (Standard), David Henen (Anderlecht) en Yannick Carrasco (Genk) aan.

UPDATE 10:20: Jelmer Jager, redacteur bij Ajax, meldt via Twitter dat de deal in kannen en kruiken is. Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de Nederlandse topclub, heeft bevestigd dat Antonucci Amsterdam inruilt voor Monaco. Ajax zou een som tussen de 2,5 en 3 miljoen euro ontvangen. Het exacte percentage dat Anderlecht van dat bedrag zal opstrijken, is niet bekend.

Update zondag 12u57: Antonucci had meerdere transferopties, zo weet het Franse l'Équipe. Volgens de krant stond het talent in de belangstelling van Sevilla, Chelsea en Borussia Dortmund. Antonucci koos zoals bekend voor het Franse AS Monaco.