Vanhaezebrouck gelooft er niet meer in: Denken niet meer aan die tweede plek

Vanhaezebrouck gelooft er niet meer in: "Denken niet meer aan die tweede plek"

21-05-2016 11:51

Indien Zulte Waregem wint in Anderlecht, kan AA Gent nog tweede worden door zelf te winnen tegen Racing Genk. Het verloren gewaande ticket voor de Champions League-voorronde zou dan alsnog in de handen van de Buffalo’s vallen. Maar trainer Hein Vanhaezebrouck begint de match met slechts één focus: winnen om de derde plaats binnen te halen.

Dat verklaart de trainer aan Het Nieuwsblad. "Eigenlijk volstaat een gelijkspel, maar het is te gevaarlijk om daarop te mikken”, aldus Vanhaezebrouck. Hij is op zijn hoede voor de tegenstander. "Genk is een heel gevaarlijke ploeg die uitgaat van een goede organisatie, maar levensgevaarlijk kan tegenprikken. Ze hebben zelfs geen kans nodig om te scoren."

De coach wil absoluut winnen van zijn ex-club. "Bovendien willen we het seizoen voor eigen publiek graag in schoonheid eindigen. Als bedanking voor onze supporters, die ons fantastisch hebben gesteund. Ook als de resultaten minder waren."

Hij verwacht niet dat Gent nog tweede kan worden. "Aan die tweede plaats denken we niet. Ik heb de match niet gezien, maar naar wat ik heb gehoord, heeft Zulte ­Waregem weinig ingebracht tegen een Club Brugge dat al kampioen was. Ik zie hen echt niet winnen in Anderlecht. Als we gelijkspelen en die derde plaats binnenhalen, zullen we gelukkig zijn."

No Poll