Hoefkens haalt oude bekende Schoonbaert (ex-Club Brugge) op proef

10 juli om 12:00

Brendan Schoonbaert maakt mogelijk weer zijn intrede in het profvoetbal. De ex-speler van Club Brugge en Waasland-Beveren is op proef bij NAC Breda.

Schoonbaert speelde in de afgelopen twee jaar op amateurniveau bij FC Knokke. Via zijn oude coach Carl Hoefkens zou hij naar Nederland kunnen gaan.

"Ik train nu al een viertal dagen mee, maar ik kan er nog niet veel over zeggen", aldus Schoonbaert bij Het Nieuwsblad. "Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van Carl Hoefkens om een weekje op proef te komen. Daar ging ik graag op in. We konden het steeds goed met elkaar vinden en blijkbaar had hij mijn situatie gevolgd. Heel leuk natuurlijk als zo iemand plots nog aan je denkt en je belt. Dat is ook goed voor mijn vertrouwen.”

Op het einde van de week volgt een evaluatie. "We zullen wel zien wat het wordt. Mocht het niks worden, dan is dat geen ramp. Ik voetbal nog steeds voor mijn plezier, omdat ik het graag doe. Als ik volgend seizoen opnieuw in Eerste Nationale zou moeten voetballen, heb ik daar geen probleem mee."