NAC kan Haugen en Omgba niet behouden voor Eredivisie

'Hoefkens verliest sterkhouder bij NAC aan OHL, maar ziet Van den Bergh blijven'

14 juni om 19:49

Voor NAC en nieuwe trainer Carl Hoefkens wordt het erg lastig om Aimé Omgba en Sigurd Haugen bij de club te houden. Beide heren waren erg belangrijk in de promotie, maar volgens BN De Stem zijn de twee volgend seizoen niet in Breda te bewonderen.

Onder meer Omgba lijkt te gaan vertrekken uit Breda. Eind mei werd er al melding gemaakt van een miljoenenbod door OH Leuven. Die club kocht eerder Ezechiel Banzuzi al van de Bredanaren en staat dicht bij de komst van Omgba. Publiekslieveling Jan Van den Bergh (ex-Beerschot) blijft wel bij NAC zoals het er nu naar uit ziet.

Wat betreft Haugen lijkt het erg lastig te worden om hem te behouden voor NAC. De spits was cruciaal met vier goals in de play-offs, maar normaal gesproken keert hij deze zomer terug bij zijn broodheer Aarhuus GF. NAC wil hem graag definitief overnemen en ook Haugen ziet deze stap zitten, maar de Denen gaan daar niet mee akkoord. Die willen minimaal anderhalf miljoen euro zien voor de spits en dat is voor NAC niet te betalen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.