"Degenen die Tedesco willen slachtofferen zijn dom"

8 juli om 19:02

Voor de Rode Duivels zat het EK er a snel op en was er achteraf flink wat kritiek op bondscoach Domenico Tedesco. De positie van de Duitser staat wankel, al vindt Aad de Mos die kritiek toch overroepen.

Bij Sudpresse oordeelt de Nederlandse analist dat hij Tedesco toch de juiste keuzes zag maken. "Tactisch heeft hij het wel goed gedaan", klinkt het. "Tegen Roemenië stonden zijn pionnen goed en tegen Frankrijk was hij flexibel. De Belgische analisten hebben er niets van begrepen. Ze spraken om mee te gaan met het volk. Wie Tedesco bekritiseerde deed dat vanuit emotie, niet vanuit de analyse", geeft hij aan.

Er wordt hier en daar gesproken over een ontslag van Tedesco. Dat vindt de analist al helemaal overdreven. "Schrijf maar dat ze er in België niets van begrepen hebben. Degenen die Tedesco willen slachtofferen zijn dom", klinkt het.

"Het was logisch om zijn contract voor het EK te verlengen. Tedesco heeft een moderne visie, het is niet zijn schuld dat België het beslissende doelpunt niet scoorde. Als België de 1-0 scoorde tegen Frankrijk, zei men ongetwijfeld dat hij wel de juiste keuzes had gemaakt", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.