Club Brugge-fans die supporter City aanvielen krijgen werkstraf en zien cel niet

Club Brugge-fans die fan City aanvielen krijgen werkstraf: 'Werkt in de zorg'

25 juni om 11:42
Laatste update: 25 juni om 11:42

Na de Champions League-wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City werd Guido De Pauw zwaar aangevallen. Na het CL-duel in oktober 2021 werd de 65-jarige fan van Manchester City gewond achtergelaten bij een tankstation in Drongen. De daders kennen hun straf.

De Pauw stopte bij de snelwegparking, waar zijn voetbalsjaal door een van de daders werd afgenomen. Toen hij zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een harde klap van een andere dader, waardoor hij met zijn achterhoofd op de grond viel. De Pauw belandde in coma en liep blijvende neurologische schade op.

Het incident leidde tot de arrestatie van vijf mannen. Drie van hen werden beschuldigd omdat ze De Pauw niet hielpen en werden onder voorwaarden vrijgelaten. De hoofdverdachten, een 24-jarige die de sjaal afnam en een 26-jarige die de klap uitdeelde, werden aanvankelijk veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel en moesten een voorlopige schadevergoeding van 50.000 euro betalen. 

De veroordeling werd echter aangevochten door de daders, die hoopten op een lichtere straf. In beroep werden de twee hoofdverdachten veroordeeld tot 300 uur werkstraf. Hun advocaat, Rik Vanreusel, had eerder gepleit dat een strafregister de mogelijkheden van zijn cliënt in de zorgsector zou beperken. De rechter ging mee in dit pleidooi, en de straffen werden omgezet naar werkstraffen. Dat meldt Het Laatste Nieuws op dinsdag. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.