Verbruggen vergeleken met Courtois:

Nederland valt in zwijm voor Verbruggen: "In potentie de allerbeste die we hebben"

25 juni om 09:55
Laatste update: 25 juni om 10:42

Koen Casteels heeft de Belgische voetbalfan overtuigd tegen Roemenië en datzelfde gevoel hebben ook onze noorderburen beleefd. Bart Verbruggen hield tegen Frankrijk zijn netten schoon. Frans Hoek, een autoriteit op het vlak van doelmannen in Nederland, voorspelt de oud-speler van RSC Anderlecht een giga-toekomst.

De 67-jarige Hoek was zelf doelwachter, maar maakte vooral carrière als keeperstrainer. In het zog van Louis van Gaal passeerde hij bij de grootmachten van het Europese voetbal. In Verbruggen ziet hij een nieuwe ster in wording. Hoek vergelijkt de huidige nummer één van Oranje met Manuel Neuer en ... Thibaut Courtois. Een groter keeperstalent om dat duo op te volgen, loopt er vandaag niet rond, aldus Hoek.

Al benadrukt hij wel dat Verbruggen op dit moment nog niet op hetzelfde niveau zit. "Nee, maar hij kan het wel worden", tekende Het Laatste Nieuws op uit zijn mond. Hoek noemt Verbruggen "een geschenk uit de hemel" voor de Nederlandse nationale ploeg. Hij is nu al "gesetteld in de Premier League. Hij is in potentie de allerbeste die we hebben en het meest allround op alle gebieden: diepte, voorzetten, schoten op doel, opbouw", somt Hoek zijn kwaliteiten op.

Dinsdagavond mag Verbruggen al die lof nogmaals proberen waarmaken. Voor Nederland staat dan de derde en laatste groepsmatch op het programma. Tegen Oostenrijk staat er nog heel wat op het spel: het ticket voor de achtste finales is al binnen, maar posities één tot en met drie zijn nog allemaal mogelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.