Zelfs bij flink verlies tegen Oekraïne kunnen Rode Duivels naar volgende ronde

Zelfs pak slaag tegen Oekraïne niet (per se) fataal voor Rode Duivels

26 juni om 11:30
Laatste update: 26 juni om 11:30

Na de dramatische ontknopingen in poules A en B op zondag en maandag, zijn de scenario’s voor de Rode Duivels weer wat duidelijker geworden. Zelfs bij een 1-5 nederlaag tegen Oekraïne op woensdag zou België zich nog kunnen plaatsten voor de achtste finales.

Enkel de twee slechtste nummers drie plaatsen zich niet voor die achtste finales. Van Hongarije en Kroatië is inmiddels bekend dat zijn in hun groep op plaats drie zijn geëindigd en beide landen staan er niet al te florissant voor. Voor de Rode Duivels betekent het dat zelfs een pandoering tegen Oekraïne zonder gevolgen zou kunnen blijven.
 
Door het doelpunt in de allerlaatste minuut van de extra tijd tegen Schotland, kwam Hongarije in poule A uit op drie punten. Het doelsaldo van de Hongaren kan ze echter weleens opbreken: dat is namelijk -3 en slechts twee gescoorde doelpunten.
 
Kroatië leek het maandagavond lang te gaan redden tegen Italië, maar de Italiaan Zaccagni deed Modric en co. in extremis nog in rouw dompelen. De Kroaten eindigden daardoor derde in poule B met amper twee punten. Het moet raar lopen wil Kroatië alsnog doorgaan.

Verliezen niet per se een ramp
Voor de Belgen betekenen de ontwikkelingen in poule A en B dat zelfs een flinke nederlaag niet fataal hoeft te zijn. Verliezen de Rode Duivels bijvoorbeeld met 1-5 van de Oekraïners, dan heeft het net als Hongarije drie punten en een doelsaldo van -3, maar met meer gescoorde doelpunten. De Rode Duivels zouden zowel Hongarije en Kroatië achter zich kunnen houden
 
Voorwaarde daarbij is uiteraard wel dat België inderdaad derde eindigt, en daarvoor zou Roemenië op hetzelfde moment moeten verliezen van de Slowaken. Anders eindigen de mannen van Domenico Tedesco als laatste in de poule en is het uitgeschakeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link