Nederland en Frankrijk boete na EK wedstrijd

Nederland en Frankrijk kunnen zich allebei aan boete verwachten na EK-duel

22 juni om 14:19
Laatste update: 22 juni om 14:45

De kans bestaat dat de KNVB bestraft wordt door de UEFA na het duel tussen Nederland en Frankrijk. Tijdens de wedstrijd gooiden Oranje-fans een flink aantal drinkbekers op het veld, waardoor een geldboete dreigt. Hetzelfde geldt voor de Franse voetbalbond.

Onder meer Antoine Griezmann kreeg in de eerste helft de volle laag toen hij een corner wilde nemen voor het vak met Oranje-fans. Ook na de afgekeurde treffer van Xavi Simons regende het bekers, waardoor de stadionspeaker zich genoodzaakt zag in te grijpen. 

De UEFA greep eerder dit toernooi al in bij Albanië en Servië wegens het gooien van voorwerpen op het veld. De Albanezen moesten daarvoor 12.375 euro aftikken, terwijl de Serviërs voor 4500 euro op de bon werden geslingerd. 

Ook de Franse bond wacht mogelijk een boete, want ook vanuit het Franse vak belandden bekertjes op het veld bij een corner van Memphis Depay. Onder meer het AD verwacht dat de UEFA zaterdag aankondigt een onderzoek in te stellen naar de incidenten tijdens Nederland - Frankrijk. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.