Ian Maatsen rondt transfer naar Villa binnen 48 uur af

Champions League-finalist naar Aston Villa: 'Transfer zo goed als rond'

22 juni om 13:14

De transfer van Champions League-finalist en Nederlands international Ian Maatsen naar Aston Villa zal heel snel beklonken worden. Volgens The Telegraph gaat de club uit Birmingham de polyvalent linksachter binnen 48 uur officieel inlijven. 

Het doorgaans zeer goed geïnformeerde The Athletic maakte eerder deze week als eerste medium melding van de interesse van Villa in Maatsen, die de laatste dagen in een stroomversnelling is geraakt. De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen betaalt een slordige veertig miljoen euro voor de Nederlander, die daarmee wordt losgeweekt van Chelsea. 

Ergens in de komende twee dagen zal Villa hem aankondigen. De 22-jarige vleugelverdediger, die de tweede helft van het afgelopen seizoen veel indruk maakte bij Borussia Dortmund, zal zijn transfer dus vanuit het trainingskamp in Wolfsburg afronden. 

Bij Villa komt Maatsen samen te werken met succescoach Unai Emery, die de club naar de groepsfase van de Champions League loodste. 

Volgens nieuwe informatie van The Telegraph en Fabrizio Romano bewandelt het 18-jarige talent Omari Kellyman de omgekeerde weg als onderdeel van de Maatsen-deal. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.