Alexandru Chipciu ex RSC Anderlecht over België - Roemenië en Stanciu

Chipciu (ex-Anderlecht): "Hoop dat Stanciu tegen Rode Duivels opnieuw zo'n goal maakt"

22 juni om 12:58

Zaterdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Roemenië op het EK in Duitsland. Tegen Oekraïne lieten de Roemenen alvast zien dat ze niet onderschat moeten worden. Alexandru Chipciu, ex-RSC Anderlecht, viel net buiten de Roemeense selectie, maar blikt vooruit op het duel.

Tegenwoordig maakt de 35-jarige Chipciu het mooie weer bij FC Universitatea Cluj. Hij haalde de Roemeense EK-selectie echter net niet. Toch kijkt hij uit naar het duel met België, al had hij uiteraard liever zelf ook op het veld gestaan. "Natuurlijk, want ik heb nog veel Belgische vrienden uit mijn Anderlecht-periode", klinkt het in Het Nieuwsblad

Tegen Oekraïne toonde die andere ex-RSCA-speler, Nicolae Stanciu, alvast zijn kunnen met een prachtige treffer. Stanciu heeft naar eigen zeggen nog dagelijks contact met de spelmaker. "Hij is nog altijd één van mijn beste maten en de beste speler van Roemenië", aldus Stanciu. "Ik hoop dat hij tegen de Rode Duivels opnieuw zo'n goal maakt als tegen Oekraïne."

Stanciu beseft dat de Rode Duivels meer kwaliteit in het team hebben dan de Roemenen, maar ziet dat niet meteen als nadeel. "Het is ons geliefde spel om  goed en compact te verdedigen en dan razendsnel uit te breken", besluit Stanciu. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.