Vader van Rode Duivel Leandro Trossard uit kritiek op Domenico Tedesco

Vader Trossard uit kritiek: "Vind Tedesco geen goede coach voor België"

22 juni om 12:04

Zaterdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Roemenië in hun tweede EK-wedstrijd. Hoewel hij geen al te beste beurt maakte tegen Slowakije, wordt Leandro Trossard opnieuw in de basis verwacht. Zijn vader, Peter Trossard, is van mening dat zijn zoon te vaak van positie moet wisselen. Hij is niet overtuigd van de capaciteiten van de bondscoach. 

Vader Trossard windt er dan ook geen doekjes om in De Morgen. "Ik vind Tedesco geen goede trainer voor België", klinkt het. "Al heeft hij niet de stijfkoppigheid van Roberto Martínez."

Volgens z'n vader is de kritiek op Trossard niet altijd terecht. "Leandro krijgt kritiek, maar hij werd van de ene naar de andere positie geschoven", zegt hij. "Zo krijg je geen lijn in je spel."

De vader van de Arsenal-winger heeft er geen goed oog in tegen Roemenië. "Onderschat die Roemenen niet, Oekraïne kwam er niet aan te pas in hun eerste wedstrijd", aldus Trossard. "Maar hopelijk heb ik het verkeerd, winnen de Belgen en laait het enthousiasme op."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.