De vermoedelijke opstelling: Tielemans in de elf, Trossard blijft

De vermoedelijke opstellingen: Tielemans vervangt Mangala, herkansing Trossard

22 juni om 10:20
Laatste update: 22 juni om 10:47

Cruciale dag voor de Rode Duivels! Als ze hun plekje in de achtste finales van Euro 2024 niet in gevaar willen brengen, lijkt winst tegen Roemenië absoluut noodzakelijk. Na de ontgoocheling tegen Slowakije (0-1) ligt het voor de hand dat Domenico Tedesco enkele wijzigingen aanbrengt in zijn basiself. VoetbalPrimeur.be verwacht de Duivels als volgt.

Hoewel het verdedigend nog best aardig liep tegen de Slowaken, zijn er toch veranderingen op til. Dat komt vooral door de terugkeer van Arthur Theate en Jan Vertonghen. Zij zouden allebei weer klaar zijn voor de dienst. Waarschijnlijk komen zij ook meteen aan de aftrap. Zo zou Tedesco opnieuw met zijn defensie kunnen spelen zoals die in de kwalificaties het vaakst op het terrein verscheen.

Twee Duivels kregen na Slowakije de wind van voren: Orel Mangala en Leandro Trossard. Die eerste lijkt zijn anonieme prestatie te bekopen met een plek op de bank. Youri Tielemans neemt zijn plaats in. Aanvallend kan de middenvelder van Aston Villa meer bijdragen tegen de stugge Roemenen. Daarentegen ziet het ernaar uit dat Trossard een herkansing krijgt. Deze keer zou het wel vanop rechts kunnen zijn, zodat Jérémy Doku zijn meer vertrouwde linkerflank voor zijn rekening mag nemen.

Never change a winning team
In tegenstelling tot Tedesco had de Roemeense bondscoach de afgelopen dagen heel wat minder om over te tobben. Zijn tactiek, die al een succes bleek in de voorrondes, pakte ook tegen Oekraïne uitstekend uit. Aangezien er geen schorsingen of blessures zijn, kan Eduard Iordanescu dezelfde elf de wei in sturen in zijn typische 4-5-1.

Opstelling Roemenië: Florin Nita - Andrei Ratiu, Radu Dragusin, Andrei Burca, Nicusor Bancu - Dennis Man, Marius Marin, Razvan Marin, Nicolae Standciu, Florinel Coman - Denis Dragus.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.