Rode Duivel Sambi Lokonga ex RSC Anderlecht kan naar Sevilla

Vertrekt Lokonga bij Arsenal? 'Sevilla wil middenvelder naar La Liga halen'

22 juni om 12:22
Laatste update: 22 juni om 12:27

Terwijl de Rode Duivels het beste van zichzelf geven op het EK in Duitsland, is het voor Albert Sambi Lokonga nog niet helemaal duidelijk waar hij volgend seizoen zal spelen. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Luton Town FC, lijkt de voormalige middenvelder van RSC Anderlecht Arsenal te mogen verlaten. Sevilla zou alvast een oogje hebben op Lokonga. 

Volgens Vamos Mi Sevilla wil Victor Orta, sportief directeur bij Sevilla FC, hem naar La Liga halen. De spoeling op het middenveld is redelijk dun geworden bij rood-wit en naar verluidt zou Orta in Lokonga de geschikte pion zien. 

Lokonga kan ondanks de degradatie met Luton Town terugblikken op een sterk seizoen. De middenvelder was samen met Ross Barkley erg belangrijk in de centrale as van Luton, waardoor hij bij de supporters op handen gedragen werd. Hij lijkt echter niet op al te veel speelkansen te kunnen gaan rekenen bij Arsenal en zou dus andere oorden mogen opzoeken. 

Volgens de Spaanse bron zouden de onderhandelingen tussen de clubs al aan de gang zijn. De 24-jarige Lokonga ligt wel nog onder contract tot medio 2026 in Londen, dus is het maar de vraag hoeveel Arsenal wil ontvangen voor onze landgenoot. In 2021 legde Arsenal zelf nog 17,5 miljoen euro op tafel bij RSC Anderlecht. Volgens Transfermarkt is de centrale middenvelder momenteel 15 miljoen euro waard. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.