'Bayern München en Kompany willen hoofdprijs betalen voor Xavi Simons'

'Kompany gaat voor toptransfer en wil Openda-ploegmaat Simons erbij'

21 juni om 19:10

Groot transfernieuws over Xavi Simons, enkele uren voor de aftrap van Nederland - Frankrijk: Het Bayern München van Vincent Kompany schakelt naar de hoogste versnelling voor de Oranje-international. Dat meldt het Duitse Sky Sport. Der Rekordmeister lijkt ver te willen gaan.

Volgens transferexpert Florian Plettenberg gaat het om 'concrete onderhandelingen'. Het betekent dat Bayern München in gesprek is met Paris Saint-Germain om Simons - het liefst - op korte termijn in te lijven. De Duitsers zien in de Oranje-international de ideale zomerversterking.

Dat Bayern en Kompany er veel aan gelegen is om de transfer over de streep te trekken, blijkt uit de bedragen die de ronde doen in Duitsland. Het is de bedoeling dat Simons wordt gehuurd met een verplichte optie tot koop van 60 tot 70 miljoen euro. Die som moet Bayern in de zomer van 2025 overmaken naar Paris Saint-Germain.

In München is men 'optimistisch' over de komst van Simons, klinkt het. Er zijn echter kapers op de kust. RB Leipzig hoopt PSG nog steeds te kunnen overtuigen van een nieuwe huurdeal, terwijl Arsenal, Manchester United, Manchester City en FC Barcelona ook nog in de race zouden zijn.

Simons zal voorlopig nog geen knoop doorhakken. Enkele weken geleden zei hij tegen het Eindhovens Dagblad dat hij na het EK pas een beslissing wil nemen over zijn toekomst. "Daarna heb ik ook nog eerst vakantie. Eerst wil ik me volledig op het toernooi concentreren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.