Bestemming Berlijn vraagt Tedesco om wissels tegen Roemenië

Bestemming Berlijn vraagt om wissels tegen Roemenië: "Zal hij toch koppig zijn?"

22 juni om 18:06
Laatste update: 22 juni om 18:06

De Rode Duivels beginnen zaterdag aan hun tweede wedstrijd op dit EK en nemen het daarin op tegen Roemenië. Een partij waarin we misschien ook flink wat wissels kunnen verwachten. Bij Bestemming Berlijn besprak men alvast de mogelijke elf tegen Roemenië.

Tijdens de podcast vroeg hoofdredacteur Daan Slingers zich alvast af of Youri Tielemans misschien geen basisplek zou krijgen. De middenvelder is weer fit en kan tegen Roemenië zijn eerste minuten maken. "Maar dat zou ik toch niet doen. En het zou ook geen cadeau zijn voor hem omwille van zijn gebrek aan wedstrijdritme", klinkt het bij adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader.

"Orel Mangala moet wel uit de basiself", gaat Schrader verder. "Waardoor je Kevin De Bruyne dan een rijtje lager kan zetten zodat hij het spel wat meer kan verdelen. En op de plek van De Bruyne kan Domenico Tedesco dan kiezen voor Leandro Trossard of Charles De Ketelaere. Yannick Carrasco kan dan een rijtje hoger worden geschoven, zodat Maxim De Cuyper ook kan spelen als linksachter. Op die manier krijg je toch meer voetbal in je ploeg en ik denk niet dat enkel de inbreng van Tielemans de oplossing zal blijken", geeft hij nog aan.

Redacteur Vincent Haegeman kijkt ook met spanning uit naar de ploeg van Tedesco. "Dit wordt echt zijn test. De eerste wedstrijd is toch tactisch semi-gefaald. De vraag is nu of hij koppig zal zijn en weinig aanpassen of toch meerdere wissels doorvoeren. Ik geloof niet dat hij meer dan twee spelers zal wisselen", klinkt het. Haegeman geeft daarop wel aan dat hij Tielemans wel in zijn basisploeg ziet en hem verkiest boven Mangala. "Want hij heeft ook een goed afstandsschot", gaat hij verder. "Het is al een toernooi gebleken van de schutters en ik denk dat de inbreng van Tielemans wel een enorm wapen kan zijn", aldus Haegeman nog.

De toekomst van Doku
Aanvallend zijn er ook nog wat vraagtekens. Krijgt Trossard een nieuwe kans en waar speelt Jérémy Doku? Als het van Haegeman afhangt, begint Doku op links en krijgt Charles De Ketelaere een kans op rechts.

Schrader vraagt zich echter af of de samenwerking tussen De Cuyper en Doku wel positief zal uitpakken. "Ik zie De Cuyper toch liever de flank helemaal afdraven, wat toch moeilijker zal worden met Doku. Iemand als Yannick Carrasco als flankaanvaller op links kan ook centraal wat meer zwerven en zo genoeg ruimte laten voor De Cuyper", aldus Schrader.

Wat dus betekent dat Doku dan een plekje op rechts krijgt? "Daar ligt volgens mij ook zijn toekomst", geeft Schrader nog mee. "Dan hoeft hij enkel zijn man voorbij te dribbelen op snelheid en de spits te bedienen. Tegen Slowakije toonde hij dat de eerste minuten al goed en konden we eigenlijk al scoren. Daar ligt volgens mij zijn toekomst", besluit hij.


Opstelling GS (1): Casteels; Castagne, Faes, Vertonghen, De Cuyper; Onana, De Bruyne, De Ketelaere; Doku, Lukaku, Carrasco
Opstelling VH (2): Casteels; Castagne, Debast, Vertonghen, De Cuyper; Onana, Tielemans, De Bruyne; De Ketelaere, Lukaku, Doku

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.