Yaremchuk kan geluk niet op na winst van Oekraïne: "Een moeilijk seizoen voor mij"

21 juni om 19:02
Laatste update: 21 juni om 19:05

Roman Yaremchuk kroonde zich vrijdag tot de Oekraïense held en hielp zijn land voorbij Slowakije. De spits van Club Brugge scoorde een knappe en belangrijke treffer en was achteraf zichtbaar ontroerd.

Na en steekpass van Mykola Shaparenko nam Yaremchuk de bal bijzonder knap aan en wist hij ook doelman Martin Dubravka nog te verschalken. Goed voor de 1-2 en uiteindelijk ook de winst tegen Slowakije. "Het was een zwaar seizoen voor mij", reageerde Yaremchuk tegenover EURO2024.com.

Onder meer zijn vertrek bij Club Brugge richting Valencia maakten het voor Yaremchuk moeilijk om helemaal open te bloeien in 2023/2024. "Blessures, het veranderen van club en nog meer. Maar ik ben er nog steeds", klonk het.

Nu krijgt hij wel de kans om zich te tonen bij Oekraïne, waar hij zich altijd goed voelt. "Ik zit lekker in mijn vel en het verbaasde me niet dat ik vandaag scoorde, want ik werk iedere dag hard. Ik ben trots om hier te staan en voor mijn land te spelen. Dit is een speciale dag voor me", besloot Yaremchuk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.