Verheyen begrijpt niets van tegengoal Rode Duivels tegen Slowakije

Verheyen begrijpt niets van tegengoal Rode Duivels: “Hoger op het veld twee beren”

19 juni om 07:01

Gert Verheyen zag de Rode Duivels een onnodig tegendoelpunt slikken tegen Slowakije op het EK 2024 in Duitsland. Verheyen zag Jeremy Doku een jeugdfout maken maar benadrukt dat de inworp zelf de grootste fout was. Verheyen concludeerde eerder dat bondscoach Domenico Tedesco niet op inworpen heeft geoefend. Verheyen uit zich kritisch op Timothy Castagne, de man van de inworp. Uiteindelijk verloren de Rode Duivels met 0-1. 

Het vervolg van Doku na de inworp bij de Rode Duivels was niet goed, maar Verheyen haalt het ingooien van Castagne aan. “Castagne is toch een ervaren speler die zelf de beslissing kan nemen om te gooien? Oké, Doku komt zich aanbieden, maar hij moet ook de reflex hebben om te denken: "Wat kom jij hier in mijn rug doen en de bal vragen aan de cornervlag?"”, deelt Verheyen via Sporza.

Verheyen begrijpt ook niet waarom de Rode Duivels de bal niet gewoon hoger op het veld gooide tegen Slowakije. “Nu creëerden de Duivels zelf een vervelende situatie, want alle spelers bevinden zich op een zakdoek. Dan moet je vooral maken dat de bal niet in dat gebied blijft. Daarenboven had je hoger op het veld twee beren staan met Onana en Lukaku. Zij konden de bal met hun sterkte controleren of risicoloos doorkoppen”, besluit Verheyen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.