René Vandereycken vindt dat Doku op rechts te weinig opleverde voor Rode Duivels

'Doku op rechts leverde te weinig op voor de Rode Duivels'

18 juni om 14:50
Laatste update: 18 juni om 15:00

De Rode Duivels startten maandagavond het EK met een tegenvaller. René Vandereycken aanschouwde de match en lette extra goed op Jeremy Doku. De analist denkt dat de Manchester City-aanvaller beter op links kan spelen.

Vandereycken zag Doku weinig dreiging brengen vanaf rechts. 'Ik had Jeremy Doku niet op rechts laten starten. Doku werd wel aangespeeld en maakte goeie acties, maar die leverden te weinig op. Op rechts wordt Doku te vaak gedwongen om buitenom te gaan en te passen, terwijl hij op links makkelijker zelf kan afwerken met zijn rechter. Om die reden vind ik hem op de linkerflank gevaarlijker', vertelde Vandereycken aan Het Nieuwsblad.

Toen Doku eenmaal op links stond, kwam de aanvaller ook niet tot zijn recht. 'Bondscoach Tedesco greep daar ook in tijdens de rust, maar de ironie is dat Doku op links niet meer werd aangespeeld en Trossard, die dan op rechts ging spelen, plots wél. Blijkbaar had men moeite om de linkerflankspelers goed te bereiken', aldus Vandereycken.

Doku speelde tot nu toe 23 matchen voor de Rode Duivels. Daarin kwam de linksbuiten 2 maal tot scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.