Jan Vertonghen ziet op EK een heel andere De Bruyne dan op het WK

Vertonghen: ''Zie hier een heel andere Kevin dan op het WK''

18 juni om 14:20

Jan Vertonghen sprak op dinsdagmiddag met de pers na de domper van maandagavond tegen Slowakije (0-1). Bij de persconferentie ging het onder andere over het in stelling brengen van Kevin De Bruyne.

Vertonghen legde uit hoe De Bruyne meer betrokken moet raken bij het spel van de Rode Duivels. ''We hebben het geprobeerd door onze zessen iets lager te houden, om dan wat ruimte te creëren voor Kevin. Daarom speelden we ook met twee zessen'', vertelde Vertonghen volgens Het Laatste Nieuws.

Het vertrouwen in de middenvelder van Manchester City is groot. ''Hij is de beste ter wereld op de '10'. Ik zie hier een heel andere Kevin dan op het WK. Als kapitein is hij het voorbeeld hier, en dat doet hij geweldig. Hem en Romelu in stelling brengen is ons grootste doel", aldus Vertonghen.

De Bruyne speelde in totaal 102 interlands voor de Rode Duivels. Daarin wist de middenvelder 27 maal het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.