De Bilde weet meer: “Meunier onderging nog geen scan”

De Bilde weet meer: “Meunier onderging nog geen scan”

14 juni om 23:31

Kan Thomas Meunier aantreden op het EK? Dat is nog altijd niet duidelijk. Volgens de Belgische voetbalbond werkt Meunier aan zijn herstel, maar Gilles De Bilde stelt dat de verdediger nog altijd geen scan liet nemen van zijn bil.

"Het laatste wat ik vernomen heb van de bond is dat Meunier werkt aan zijn herstel. Nu, zelf heb ik vernomen dat er nog geen scan is genomen van de bil. De bloeduitstortingen, de zwellingen zouden nog te groot zijn. Het is nog altijd afwachten wat het gaat worden met Meunier", aldus De Bilde bij VTM.

De analist vreest voor de EK-kansen van Meunier. “Het feit dat hij hier nog altijd niet aanwezig is, is geen goed teken. De bondscoach heeft nog altijd de kans om een vervanger op te roepen voor Meunier, maar Domenico Tedesco lijkt dat voorlopig nog altijd niet van plan. De tijd om een vervanger op te roepen wordt almaar kleiner.

De Rode Duivels spelen maandag hun eerste groepswedstrijd op het EK. Slovakije is dan de tegenstander van dienst. De match begint om 18u00. Daarna spelen de Belgen in de groepsfase nog tegen Roemenië en Oekraïne. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.