Opvallend: Nagelsmann geeft Duitse opstelling daags voor openingsduel prijs

Opmerkelijk: Nagelsmann gaf Duitse ploeg al dag voor EK-start de opstelling

14 juni om 19:34

Julian Nagelsmann had zijn volledige opstelling donderdag al prijsgegeven bij Duitsland, een dag voordat het gastland de EK-openingswedstrijd tegen Schotland speelt. Dat deed de Duitse bondscoach naar eigen zeggen om zijn spelers 'psychologische zekerheid' te geven.

Normaliter houden trainers graag hun kaarten tegen de borst in aanloop naar belangrijke wedstrijden, helemaal op grote toernooien. Nagelsmann pakt het bij Duitsland echter anders aan: daags voor de eerste EK-wedstrijd tegen Schotland verklapte hij al zijn volledige basisopstelling. Die Mannschaft zal met dezelfde elf namen als in hun laatste oefenwedstrijd tegen Griekenland aantreden.

Dat betekent dat Manuel Neuer gewoon onder de lat staat, terwijl onder meer Joshua Kimmich en Maximilian Mittelstädt een plekje in de defensie krijgen. Op het middenveld valt het op dat er geen plaats is voor Thomas Müller. In plaats van hem, begint Ilkay Gündogan als aanvallende middenvelder. Spits Kai Havertz wordt geflankeerd door toptalenten Jamal Musiala en Florian Wirtz. De openingswedstrijd tegen Schotland gaat vrijdag om 21.00 uur van start.

De volledige opstelling van Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos, Gündogan; Musiala, Havertz, Wirtz. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.