Matthäus is zeer kritisch op Gündogan en Nagelsmann

Gündogan en Nagelsmann moeten het ontgelden: 'Heel erg verrast'

8 juni om 15:17
Laatste update: 8 juni om 15:56

Lothar Matthäus vindt het onbegrijpelijk dat Julian Nagelsmann ervoor heeft gekozen om de 27-jarige doelman Alexander Nübel niet mee te nemen naar het Europees Kampioenschap. De 34-jarige Oliver Baumann krijgt de voorkeur van de Duitse bondscoach.

"Ik ben hier heel erg door verrast", vertelt Matthäus bij de Duitse tak van RTL na de oefenwedstrijd van Duitsland tegen Griekenland (2-1 winst). "Ik vind het ook echt jammer voor Nübel. Hij keepte een geweldig seizoen. Ik vind de uitleg van Nagelsmann niet te begrijpen."

Nübel is volgens de recordinternational ook nodig met het oog op de toekomst. "Je moet hem meenemen. Je hebt ook geen 23 veldspelers nodig om Europees kampioen te worden. Onbegrijpelijk."

Naast Nagelsmann moet ook aanvoerder Ilkay Gündogan het ontgelden. De middenvelder van FC Barcelona sprak positieve woorden na het oefenduel en dit verbaast Matthäus. "Het is mij allemaal te positief bij hem", geeft hij aan.

"Juist als aanvoerder moet je één of twee kritische noten kunnen kraken", gaat de oud-voetballer verder. "Je hoeft niemand de schuld te geven, maar je moet wel dingen durven aan te kaarten. Het was gewoon niet goed genoeg wat het team bracht. Maar ze hebben de wedstrijd naar zich toegetrokken, dat is het positieve", besluit Matthäus optimistisch.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.