LIVE-Discussie: Duitsland - Schotland: de opstellingen tijdens openingsduel EK

LIVE-Discussie: Can zet de kers op de Duitse taart tegen Schotland

14 juni om 22:55
Laatste update: 14 juni om 22:55

Het EK is staat op het punt om te beginnen en het openingsduel tussen thuisland Duitsland en Schotland wordt vrijdagavond 21:00 uur afgetrapt. Op VoetbalPrimeur.be volgt een live-discussie, dus wees vrij om mee te praten over het duel in de comments.

In totaal speelde Die Mannschaft 17 officiële wedstrijden tegen de Schotten. De Duitsers wisten 8 van die duels te winnen en Schotland ging 4 keer met de volle buit ervandoor. De landen speelden echter al een tijd niet tegen elkaar. De laatste match dateert van de EK-kwalificatiewedstrijd in 2015. Toen wist Duitsland uit met 2-3 te winnen van de Schotten met twee goals van Thomas Müller.

Steunpilaren Manuel Neuer, Toni Kroos, Ilkay Gündogan en dus Thomas Müller waren er toen al bij. Ongeveer 9 jaar later maken zij nog steeds deel uit van de Duitse selectie. Trainer Julian Nagelsmann heeft echter ook afscheid genomen van een paar grote namen. Zo ontbreekt bijvoorbeeld verdediger Mats Hummels, die afgelopen Champions League-finale gewoon op het veld stond. Daarvoor kwamen wel spelers zoals de bijzonder technische Florian Wirtz in de plaats, die afgelopen seizoen met Bayer Leverkusen Bayern München van de troon wist te stoten.

Opstelling Duitsland:

Schotland heeft geen bijzonder goede herinneringen aan vorige EK's met slechts 6 overwinningen uit 32 duels op eindtoernooien. De Schotten zullen het moeten hebben van Andy Robertson in de verdediging en John McGinn en Scott McTominay op het middenveld. Stuk voor stuk voetballers die het moeten hebben van hun harde werken. Op mentaliteit kunnen ze het het thuisland wellicht onverwacht moeilijk maken. Tijdens de kwalificatiereeks op weg naar dit EK won Schotland immers van Spanje met 2-0.

Opstelling Schotland: