Marc Brys wint met Kameroen tegen Kaapverdië

Brys maakt indruk bij Song: "We moeten hem zijn werk laten doen"

10 juni om 09:04
Laatste update: 10 juni om 11:40

Marc Brys wist ondanks een erg moeilijke voorbereiding z'n debuutwedstrijd met Kameroen te winnen. De wedstrijd tegen Kaapverdië werd met 4-1 gewonnen. Daarbij maakte Brys indruk op Alex Song, voormalig middenvelder van Arsenal en FC Barcelona. 

Kameroen was vanaf het begin de betere ploeg. Jackson Tchatchoua - die ook voor de Rode Duivels had kunnen spelen - was de uitblinker op het veld. Na tien minuten was het echter ex-KAA Gent-speler Michael Ngadeu die de score kon openen. Ngadeu werd opnieuw opgevist door Brys en beloonde meteen het vertrouwen van zijn coach. 

Voormalig international bij Kameroen Song is alvast onder de indruk. "Ze (Ngadeu en Aboubakar, red.) hebben bewezen dat ze hun plek in de selectie verdienen", citeert HLN Song. "Brys heeft tactisch gedemonstreerd. We moeten hem zijn werk laten doen."

Dankzij de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kaapverdië, staat Kameroen aan de leiding in Groep D. De ploeg van Marc Brys heeft zeven punten na drie wedstrijden. Libië staat knap tweede met evenveel punten. Angola is derde met vijf punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.