Brys over chaos met Eto’o

Brys over chaos met Eto’o: “Mijn spelers, ik en de staf doen niet aan politiek”

8 juni om 13:41

Bondscoach Marc Brys trotseert de chaos binnen het Kameroense voetbal en bereidt zich voor op zijn debuutwedstrijd tegen Kaapverdië in de WK-kwalificatie. Ondanks de voortdurende machtsstrijd tussen Kameroense voetbalofficials, met name Samuel Eto’o, blijft Brys vastberaden en gefocust.

"Mijn spelers, staf en ik doen niet aan politiek. Wij zijn klaar om straks te winnen," verklaarde Brys zelfverzekerd, geciteerd door Het Nieuwsblad. De aanstelling van Brys, die door het ministerie van sport werd gedaan, leidde tot hevige tegenstand van Eto’o, die openlijk ruzie maakte en zelfs de spelersuitrusting liet weghalen tijdens een stage. Ondanks deze spanningen blijft Brys gericht op zijn missie.

De miserie begon toen Eto’o bezwaar maakte tegen de aanstelling van Brys als bondscoach. Brys bleef echter kalm en benadrukte tijdens de persconferentie: "We willen onze job doen en vragen dan ook of we die gewoon mogen uitoefenen: dat is het allerbelangrijkste." 

Hij benadrukte de vastberadenheid en professionaliteit van zijn team, ondanks de politieke inmenging. "We staan nog steeds onbevreesd in het verhaal. Ik sta al zo’n 27 jaar in dit vak en nog nooit heb ik zo een standvastige groep gezien."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.