'Mogelijk negen spelers niet ingeschreven bij Barça'

'Zorgen Barcelona houden aan: mogelijk negen spelers niet ingeschreven'

9 juni om 22:10
Laatste update: 9 juni om 22:25

FC Barcelona kampt nog altijd met financiële zorgen. Xavi, die zijn laatste wedstrijd als trainer van de Catalanen inmiddels heeft gehad, kreeg ervan langs na kritiek te hebben geuit op de financiële huishouding van de club, maar ook deze zomer moet voorzitter Joan Laporta nodig zien te schrappen in de kosten, zo meldt The Athletic.

Met de financiële huishouding zoals hij op dit moment is, komt Barcelona niet voor het eerst in de knel met het inschrijven van spelers. Vóór 30 juni moet Laporta honderddertig miljoen euro bij elkaar hebben verzameld om grotere problemen voor te zijn. Bovendien wachten de contracten van Alejandro Baldé, Lamine Yamal, Pau Cubarsí en Héctor Fort nog op goedkeuring van La Liga. Zoals het er nu uitziet, zullen er negen spelers niet ingeschreven kunnen worden.

Daarnaast zullen Ansu Fati, Eric García, Clément Lenglet en Sergino Dest bij de club terugkeren na verhuurd te zijn geweest. Ook Iñigo Martínez en Vitor Roque moeten opnieuw worden ingeschreven. Het zal dan ook wederom een ingewikkelde opgave worden voor Laporta om zich aan de financiële regels te houden en een zo sterk mogelijke selectie op de been te brengen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.