'United laat toekomst Sancho niet afhangen van trainer, vraagprijs bekend'

'Manchester United wil ongeacht toekomst hoofdtrainer overgaan tot verkoop'

9 juni om 20:49

Manchester United wil Jadon Sancho deze zomer hoe dan ook verkopen, zo meldt de BBC. Het lot van de Engelse aanvaller wordt daardoor niet verbonden aan dat van Erik ten Hag, terwijl hij voor een kleine 47 miljoen euro mag vertrekken.

Nadat Ten Hag en Sancho het aan het begin van het afgelopen seizoen aan de stok kregen met elkaar, is de buitenspeler uit de selectie gezet. In de tweede seizoenshelft is de Engels international vervolgens verhuurd aan Borussia Dortmund, waar hij zijn oude niveau weer wist te halen. Aanvankelijk leek het erop dat United Sancho enkel weer in de armen zou sluiten bij een vertrek van Ten Hag. De BBC laat nu echter een ander geluid horen.

Volgens de Engelse publieke omroep zal Sancho hoe dan ook geen tweede kans krijgen op Old Trafford, ook niet als Ten Hag de laan uit wordt gestuurd. Man United wil de aanvaller graag verkopen en heeft een prijskaartje van veertig miljoen pond - omgerekend een kleine 47 miljoen euro - om zijn nek gehangen. Dortmund wil Sancho graag nog een seizoen huren, maar dat is geen optie voor United: vanwege de Engelse Financial Fair Play-regels willen The Red Devils alleen verkopen.

De BBC weet dat Sancho ook bij andere clubs uit Europa op de radar staat. Het medium noemt echter geen namen, al haalt het wel aan dat Sancho in het recente verleden ook aan een move naar Juventus is gelinkt. Bij Manchester United heeft de 24-jarige vleugelaanvaller nog een contract dat tot medio 2026 loopt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.