'Manchester United-kandidaat trekt zich terug na gesprekken'

'Goed nieuws voor Ten Hag: Kandidaat trekt stekker uit gesprekken met United'

9 juni om 18:16

Thomas Tuchel wordt toch niet de nieuwe manager van Manchester United, zo meldt Fabrizio Romano. Sir Jim Ratcliffe voerde deze week namens The Red Devils gesprekken met de Duitser over een mogelijke samenwerking. Tuchel heeft nu besloten om daar geen vervolg aan te geven, wat goed nieuws is voor Erik ten Hag.

Eerder op zondag kwam het nieuws naar buiten dat Ratcliffe en Tuchel dinsdag in Monaco met elkaar gesproken hebben. Eerder doken er al berichten op dat de bij Bayern München vertrokken trainer wel oren had naar de managersrol op Old Trafford. Nu heeft Tuchel echter besloten om af te zien van een samenwerking met United, zo klinkt het.

Volgens Romano wil de Duitse coach niet direct instappen bij een nieuwe club, na zijn exit bij Bayern. Dat is goed nieuws voor Ten Hag, wiens toekomst nog altijd onzeker is bij Man United. De verwachting is dat The Red Devils snel een knoop zullen doorhakken over de toekomst van de Haaksberger.

Ten Hag beschikt in Manchester nog over een éénjarig contract. Afgelopen seizoen eindigde hij met United op een teleurstellende achtste plek in de Premier League, maar legde hij wel beslag op de FA Cup.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.