Ratcliffe voert gesprek met Tuchel over United-job

'Man United praat in Monaco met mogelijke nieuwe manager, Ten Hag moet vrezen'

9 juni om 15:17
Laatste update: 9 juni om 15:39

Jim Ratcliffe heeft deze week om de tafel gezeten met Thomas Tuchel. Daar heeft de mede-eigenaar van Manchester United geluisterd naar de plannen van de Duitse trainer, mocht hij aangesteld worden als opvolger van Erik ten Hag

Volgens Christian Falk, journalist van het Duitse BILD, heeft de ontmoeting tussen Tuchel en Ratcliffe afgelopen dinsdag plaatsgevonden in Monaco. Daar heeft Tuchel, die bij Bayern München is opgevolgd door Vincent Kompany, zijn visie duidelijk gemaakt aan de vermogende Engelse zakenman. 

Die plannen kan hij uiteraard alleen uitvoeren als Ratcliffee beslist om Ten Hag te ontslaan. Daarover bestaat nog altijd geen duidelijkheid. The Reds bevinden zich volgens diverse media nu in de evaluatiefase, terwijl Ten Hag ondertussen snakt naar een verlossend antwoord. 

Tijdens de ontmoeting zou Tuchel ook ingezoomd hebben op individuele spelers. De Duitse trainer heeft naar verluidt uitgelegd hoe hij spelers als Mason Mount en Jadon Sancho, die nog niet uit de verf komen op Old Trafford, aan de praat zou proberen te krijgen. Daarbij noemde hij Antonio Rüdiger als voorbeeld van een voetballer bij wie hij erin geslaagd is om zijn potentieel te benutten. 

Of het genoeg is geweest om Ratcliffe te overtuigen zal nog moeten blijken. In Engeland wordt snel duidelijkheid verwacht omtrent de toekomst van Ten Hag, en dus ook Tuchel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.