STVV-uitleg aan fans over clausules na transfer Steuckers

STVV-uitleg aan fans over clausules na transfer Steuckers: “Gratis vertrek vermijden”

9 juni om 20:01

STVV zag Jarne Steuckers voor een gelimiteerde transfersom vertrekken naar rivaal KRC Genk. Een vergelijkbare situatie dreigt zich te voltrekken rondom het goudhaantje Matte Smets. STVV geeft uitleg aan de fans over de reden waarom transferclausules worden opgenomen in de contracten.

STVV geeft uitleg na de transfer van Steuckers naar Genk. “STVV wil spelers kansen geven om zich te ontwikkelen en streeft tegelijk naar financiële stabiliteit. Op het einde van seizoen ’21 – ’22 Jarne ging zijn laatste contractjaar in. Omwille van zijn ervaring met de toenmalige coach wilde hij zijn contract echter eerst niet verlengen. We slaagden er toen alsnog in om zijn contract te verlengen, door hem een seizoen uit te lenen aan MVV – waar hij ervaring kon opdoen - en een gelimiteerde transfersom te aanvaarden”, deelt STVV via de officiële kanalen.

STVV vertelt verder dat door deze constructie De Kanaries een gratis vertrek van Steuckers hebben vermeden. “Op deze manier konden we het voorbije jaar nog genieten van zijn talent en wisten we te vermijden dat Jarne gratis zou vertrekken. Beslissingen als deze zijn dus deel van een bredere strategie om op lange termijn sportief succesvol te zijn en financieel gezond te blijven”, besluit STVV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.