Weghorst ziet stap naar Ajax wel zitten

'Ajax informeert naar Weghorst, spits ziet stap naar Amsterdam wel zitten'

7 juni om 16:38

In navolging van het Algemeen Dagblad meldt ook Voetbal International nu dat Ajax Wout Weghorst in het vizier heeft. De spits van het Nederlands elftal, die ook begeerd wordt door FC Twente, zou wel oren hebben naar een overstap naar Amsterdam. 

De 31-jarige Weghorst, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor TSG Hoffenheim, heeft bij het Burnley nog een contract voor één jaar. Een langer verblijf in Engeland lijkt echter zeer onwaarschijnlijk. Hij flirtte al met Twente, maar staat volgens VI dus ook welwillend tegenover een transfer naar Ajax. 

'Ajax wil hem ook hebben en Weghorst ziet dat zitten', luidt het nieuws. De Amsterdammers, die zich willen revancheren na een dramatisch seizoen, hebben de afgelopen weken geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid. De interesse bevindt zich nog in een prille fase, en is dan ook nog niet concreet.

Ajax is momenteel druk bezig om de nieuwe selectie vorm te geven, en de aanvalslinie is één van de dossiers. Er zal alleen een nieuwe spits gehaald wroden als Chuba Akpom deze zomer vertrekt. Van Georges Mikautadze is al afscheid genomen, hij vertrekt definitief naar FC Metz. 

Ajax ziet in Weghorst een concurrent voor Brian Brobbey. Eerstgenoemde is op het eerste gezicht geen Ajax-spits, maar de aanvaller beschikt wel over specifieke kwaliteiten die in Amsterdam als heel interessant worden beschouwd. Bovendien lijkt hij voor een redelijke prijs op te halen bij Burnley.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.