Ajax wil Wout Weghorst aantrekken

'Ajax wil international Weghorst (31) terug naar Eredivisie halen'

7 juni om 13:44

Ajax overweegt serieus om Wout Weghorst weg te kapen voor de neus van FC Twente. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. De 31-jarige Oranje-international wordt als optie gezien om een eventueel vertrek van Chuba Akpom op te vangen. 

Weghorst, donderdagavond tegen Canada nog trefzeker voor Oranje, keert deze zomer terug naar Burnley, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. De lange spits prijkt op het verlanglijstje van Ajax, dat de voorbije maanden door de technische leiding is samengesteld. Mochten de Amsterdammers daadwerkelijk door willen pakken voor Weghorst, dan moet er nog wel het nodige gebeuren, aldus het AD. 

Zo zou er bijvoorbeeld eerst geld gegenereerd moeten worden uit uitgaande transfers. Akpom geldt daarvoor als mogelijke kandidaat. Daarnaast ziet Ajax in Brian Brobbey nog altijd de onomstreden eerste spits. Zijn verkoop wordt alleen overwogen bij een niet te weigeren bod. Weghorst zou in dat geval (aanvankelijk) dan ook genoegen moeten nemen met een rol als wisselspeler. Na zijn treffer tegen Canada liet hij nog weten te balen van die rol, die hij ook vertolkt bij Oranje. 

Weghorst geldt niet bepaald als de typische Ajax-spits, maar wordt door de Amsterdamse clubleiding desondanks als 'zeer interessant' beschouwd. Alex Kroes, die de nieuwe selectie vorm moet gaan geven, wil meer Nederlandse spelers naar de Johan Cruijff ArenA halen. Daarnaast is hij op zoek naar spelers die jonge jongens op sleeptouw kunnen nemen, zowel op het veld als in de kleedkamer. 

Twente zal dit nieuws zonder al teveel enthousiasme tot zich nemen. Bekend is dat de Tukkers graag in zee gaan met Weghorst.