Tedesco zag Witsel sprintduel verliezen:

Witsel gaf uitleg aan Tedesco voor verloren sprintduel: "Ik ben het daarmee eens"

7 juni om 15:30
Laatste update: 7 juni om 15:48

Na anderhalf jaar afwezigheid vierde Axel Witsel tegen Montenegro zijn terugkeer als Rode Duivel. Dat leverde meteen een overwinning op (2-0), al baarde de 35-jarige Luikenaar ongerustheid door opzichtig een sprintduel te verliezen. Volgens Domenico Tedesco had Witsel daar zelf een verklaring voor.

Bij het begin van de tweede helft, bij een 1-0-voorsprong, werden de Rode Duivels opgeschrikt door ene Milutin Osmajić. De Montenegrijnse spits liep vanop de middenlijn Witsel eraf en stormde alleen op doel af. Koen Casteels pakte echter uit met een alerte redding. Die ene fase deden de twijfels rijzen: is Witsel op zijn leeftijd nog wel een zekere optie in de Belgische (viermans)verdediging?

Op zijn persconferentie van vrijdag ging Tedesco op dat voorval in. "We hebben het met Axel besproken", gaf de bondscoach aan volgens Het Laatste Nieuws. De verdediger van Atlético Madrid had een verklaring. "Hij liet de bal voorbijgaan omdat hij dacht dat de keeper iets hoger zou staan." Op de beelden is ook te zien hoe de bal nog even verlengd wordt op een hoofd, waardoor hij dieper beland dan voorzien.

Tedesco zet Witsel uit de wind. "Ik ben het daarmee eens", voegde hij aan de analyse van zijn speler toe. "Daarom was zijn startpositie ook niet juist. Dat was z'n verklaring, en die is duidelijk voor mij." In het hoofd van Tedesco bestaan er dus geen zorgen over Witsel. Of dat volstaat voor een basisplaats op het EK, is dan weer een ander paar mouwen. Tegen Montenegro mochten Zeno Debast en Wout Faes starten in het hart van de defensie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.