OFFICIEEL: Chelsea presenteert Adarabioyo

OFFICIEEL: Chelsea presenteert eerste zomerversterking: 'Cirkel is voor mij rond'

7 juni om 11:25

Chelsea heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd. De 26-jarige Tosin Adarabioyo komt transfervrij over van Fulham en tekent een vierjarig contract op Stamford Bridge.

Adarabioyo groeide op in Londen en speelde in de jeugdopleiding van Manchester City. In 2020 keerde hij terug in de Engelse hoofdstad, waar hij ging spelen bij Fulham. Het afgelopen seizoen was de centrale verdediger een vaste waarde bij The Cottagers. "Chelsea is een hele grote club. De cirkel is voor mij rond. Ik ben op vijf kilometer van Stamford Bridge opgegroeid en daar heb ik ook mijn debuut in het profvoetbal gemaakt", zegt Adarabioyo op de clubsite.

In tegenstelling tot de meest recente transferperiodes is het momenteel nog rustig bij Chelsea. Adarabioyo geldt als de eerste versterking voor het nieuwe seizoen. Met de komst van de Engelsman, die ook over een Nigeriaans paspoort beschikt, is het vertrek van Thiago Silva opgevangen. De routinier keert terug naar zijn vaderland Brazilië, waar hij gaat spelen voor Fluminense.