Kapitein Van Dijk roemt Frimpong en is blij met Oranje-spel

Kapitein Van Dijk roemt ploegmaat na rol tegen Canada: 'Dat hebben we nodig'

7 juni om 11:44

Virgil van Dijk kijkt tevreden terug op de zege van Oranje tegen Canada. De verdediger haalt veel positieve punten uit het duel en vindt dat veel spelers topfit ogen. Ook over zijn eigen prestatie was Van Dijk content.

"Ik ben wel tevreden over de avond. In het begin was het wat moeizaam, maar over het algemeen was dit een goede wedstrijd", was de eerste conclusie van Van Dijk na de wedstrijd. "Veel jongens hebben minuten kunnen maken, dus dat is ook goed. We hebben vandaag weer meer geleerd over de manier van spelen en de momenten in de wedstrijd waarin je kan schakelen in posities. De minuten die we hebben gemaakt en de fitheid zijn ook belangrijk richting het toernooi."

Van Dijk is ook van mening dat zoveel mogelijk spelers minuten moeten maken richting het EK. "Er waren heel veel positieve punten vandaag en dat zullen we ook meenemen in de nabespreking. Maandag dan nog één oefenwedstrijd en dan zijn we hopelijk klaar voor een mooi EK. Je hebt nu meer de tijd om aan het speelsysteem te werken, dat helpt wel echt. Het is goed dat iedereen minuten maakt in deze oefenwedstrijden, zodat iedereen het tactisch plan goed kan uitvoeren."

Ook zag Van Dijk één uitblinker onder zijn teamgenoten: Jeremie Frimpong. "Ik vond hem heel goed. Ik denk dat hij met vrijheid speelde en dat was wel een groot verschil ten opzichte van zijn laatste interland. Dat resulteerde wel in een goede wedstrijd. Dat moet hij doorzetten, want dat hebben we nodig." Van Dijk was ook blij dat hij zelf nog even kon invallen. "Cap erbij, doelpunt erbij, dus ik mag niet klagen vanavond."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.