Reactie kapitein Blind na Nederland - Canada

Kapitein Blind tankt met Oranje vertrouwen tegen Canada: 'Ja, er ontstaat iets'

7 juni om 10:18

Daley Blind, die vorig jaar nog veel interesse genoot van Royal Antwerp FC, voelt dat er een bepaalde chemie aan het ontstaan is in het Nederlands elftal. Dat kwam in zijn ogen donderdagavond tot uiting tegen Canada, dat na rust met 4-0 werd verslagen door de formatie van bondscoach Ronald Koeman. 

'Belangrijk', noemt Blind de overwinning van Oranje op Canada na afloop bij de NOS. De linkspoot, die de wedstrijd begon als aanvoerder, merkt een stijgende lijn. "De afgelopen weken is er een goed gevoel gekomen uit de trainingen. Het is prettig dat je dat op het veld kan doorzetten. Ik heb het gevoel dat er iets ontstaat. De trainingen zijn goed, een hoog niveau."

De ontmoeting met Canada was weliswaar vriendschappelijk, maar volgens Blind kunnen er wel degelijk (positieve) lessen uit getrokken worden. "Ik denk dat we vandaag een goede stap hebben gezet. Op een gegeven komen er veel wisselingen, maar ik denk dat we tot het eind gefocust zijn gebleven. We hebben weinig weggegeven en vier doelpunten gemaakt. Ik heb hier een heel goed gevoel aan overgehouden."

Terwijl doelman Bart Verbruggen door Koeman al gebombardeerd is tot basisspeler op het EK, weet Blind nog niet of hij in Duitsland kan rekenen op vaste speeltijd. "Dan moet ik een heel saai antwoord geven, maar ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik kan daarin heel goed schakelen."