PSV zoekt topspeler bij vertrek Rode Duivel Bakayoko

Bij vertrek Bakayoko zoekt PSV naar 'topper': 'Daar is geld voor'

7 juni om 11:27

Als Rode Duivel Johan Bakayoko vertrekt bij PSV, gaan de Eindhovenaren de markt op voor een 'gearriveerde speler', vertelt clubwatcher Rik Elfrink in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. Wel wordt de opvolger van de Belgische buitenspeler aanvankelijk in de Eredivisie gescout.

Hirving Lozano is de eerste aanvaller van PSV die gaat vertrekken - weliswaar aan het eind van dit kalenderjaar. De kans is zeer aanwezig dat Bakayoko deze zomer Eindhoven al achter zich laat. "Als Bakayoko gaat, moet daar een topspeler voor terugkomen", stelt Elfrink, journalist voor het Eindhovens Dagblad. "Eerst wordt er in de Eredivisie gekeken."

"Tuurlijk, als daar niets voorradig is waarvan men denkt: dit gaat ons verder helpen in de competitie en de Champions League, dan gaan ze naar het buitenland", voegt hij daaraan toe. Elfrink beaamt dat er in Nederland weinig spelers rondlopen die Bakayoko één op één kunnen vervangen. "Nee, als er een speler in beeld is die óf heel duur is óf de club wil hem niet verkopen, dan kom je snel in het buitenland uit. Maar ze zullen eerst in de Eredivisie gaan scouten."

Elfrink benadrukt dat PSV de markt op gaat bij een uitgaande deal. "Als Bakayoko gaat, komt er iemand voor terug. Dat is duidelijk." De opvolger van Bakayoko moet een 'gearriveerde speler' zijn. "Dat moet een topper zijn. Daar is geld voor."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.