'KRC Genk wil naast Matte Smets, maar krijgt concurrentie van Anderlecht'

'KRC Genk wil naast Steuckers Smets, maar krijgt concurrentie van Anderlecht'

7 juni om 07:20
Laatste update: 7 juni om 07:31

KRC Genk is dicht bij een transfer van Jarne Steuckers. Daarmee is Genk nog niet uitgewinkeld; Matte Smets zou terug kunnen keren naar zijn oude club. Wel moet Genk rekenen op de nodige concurrentie voor de centrale verdediger. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Smets, die net terugkeerde van een oefeninterland met de nationale beloften in Marokko, heeft het eerste gesprek met Genk al gevoerd. Genk kan echter rekenen op concurrentie van RSC Anderlecht, dat al interesse toonde, en ook nog enkele buitenlandse clubs.

De verwachting van Genk is dat Smets aan het einde van de volgende week duidelijkheid geeft over de transfer, zodat het snel kan schakelen naar een andere verdedigende versterking indien dat nodig is. Mark McKenzie vertrekt namelijk mogelijk en ook het aanblijven van Mujaid Sadick is nog niet duidelijk.

Voor Smets is Genk geen onbekende; de verdediger was van zijn zesde tot zijn veertiende verbonden aan de Genkse jeugdopleiding.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.