'Ajax toont toch weer interesse in Spertsyan'

'Ajax denkt opnieuw aan Armeens international van Krasnodar'

5 juni om 21:27

De kans is groot dat Eduard Spertsyan deze zomer vertrekt bij Krasnodar. Een jaar geleden zag Ajax nog af van de Armeense international, maar volgens transferverslaggever Rudy Galetti kijken de Amsterdammers nu toch weer naar zijn komst.

Russische media, waaronder Sports.ru, achten de kans groot dat Spertsyan een volgende stap zet. Krasnodar zou bereid zijn om hem voor een reële aanbieding te laten gaan. De 23-jarige aanvallende middenvelder zou de Russische competitie zijn ontgroeid en heeft de leeftijd om verder te kijken, klinkt het. Krasnodar zou bang zijn dat Spertsyan zijn motivatie verliest als hij tegen zijn zin wordt behouden.

Sports schrijft dat Spertsyan al interesse geniet vanuit Europa. Galetti voegt daaraan toe dat Ajax contact heeft met de Russische club. De Amsterdammers willen spoedig in gesprek met de spelmaker, beweert hij. Ook clubs uit België en Frankrijk zouden hem op het oog hebben, maar om welke Belgische clubs het gaat, is niet duidelijk. Lazio, dat een vervanger zoekt voor Luis Alberto, werd onlangs met hem in verband gebracht, maar dat is naar verluidt niet concreet.

Of Ajax daadwerkelijk achter Spertsyan aanzit, valt te bezien. Een jaar geleden was de Nederlandse topclub in de markt voor de Armeen, maar er ontstond veel commotie over het feit dat Ajax zaken wilde doen met een Russische club. Daarop besloot de clubleiding de stekker uit een deal te trekken.

Spertsyan was dit seizoen goed voor elf doelpunten en zeven assists in 29 competitieduels. Voor Armenië speelde hij tot dusver 26 interlands, waarin hij vier keer trefzeker was.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.