Ajax grijpt naast Spertsyan: 'Had de De Bruyne van Ajax kunnen worden'

Ajax loopt middenvelder Spertsyan mis: 'Had de De Bruyne van Ajax kunnen worden'

4 september 2023 om 08:05

Eduard Spertsyan stond de hele zomer hoog op de lijst bij Ajax, werd bijzonder gewaardeerd door Sven Mislintat, maar de Armeense middenvelder van FK Krasnodar kwam uiteindelijk niet. Dat was een gezamenlijke beslissing, vertelt de technisch directeur in De Telegraaf.

Mislintat wilde Spertsyan dolgraag overnemen van Krasnodar en bracht ook meerdere biedingen uit. De raad van commissarissen ging echter voor de transfer liggen, omdat Ajax niet indirect wil bijdragen aan het Russische regime, dat oorlog voert in Oekraïne.

"De discussie ging niet over zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelde", zegt Mislintat tegen De Telegraaf. De Duitser is bijzonder lovend over Spertsyan. "Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld (10 à 15 miljoen euro, red.) op de markt."

Mislintat wordt vaak opgespeld dat hij volledig zijn eigen plan trekt, maar volgens hemzelf werd bij de afgeketste transfer van Spertsyan 'goed samengewerkt tussen de verschillende onderdelen in onze club'. "We hebben de rvc, we hebben de directie, we hebben een soort van technisch comité en wij discussiëren. Uiteindelijk is het alleen belangrijk wat de beslissing van Ajax was en die was om hem niet te nemen."