Waar kan ik het EK voetbal kijken op vakantie buiten België?

Geen zin in de VRT of het EK volgen op vakantie? Op deze zenders kun je terecht

14 juni om 22:10
Laatste update: 14 juni om 22:10

Het EK 2024 in Duitsland wordt gespeeld tussen 14 juni en 14 juli. Dit betekent dat het toernooi voor sommige mensen in de vakantie zal vallen. Niet getreurd: het EK is ook goed te volgen in het buitenland. Waar precies? VoetbalPrimeur.be zoekt het voor je uit.

In België is het EK voetbal te volgen via de VRT in Vlaanderen. Je kunt ook voor Franse commentaar terecht bij de RTBF. Wil je toch Nederlands, maar geen Vlaams? Dan kun je ook afzenden op de openbare omroepen van Nederland. Alle duels zullen te zien zijn via NPO1, NPO 2 of NPO3. 

Het is vooralsnog onbekend waar de wedstrijden in België te zien zijn met Duits commentaar. Dit hangt af van de onderhandelingen tussen ARD, ZDF en de Duitse Telekom, de zender die de tv-rechten in bezit heeft. De Duitse zender RTL heeft het recht om zeventien duels live uit te zenden: veertien groepswedstrijden, twee achtste finales en een kwartfinale.

Overzicht van de uitzendrechten in het buitenland

Ook in de rest van Europa is het EK te volgen via de lokale zenders. Zie hieronder een volledig overzicht van de uitzendrechten in het buitenland. Let op: de meeste bedrijven beheren meerdere televisiezenders en dus kunnen we nog niet vaststellen op welke zender de wedstrijden te zien zullen zijn. 

Denemarken: DR en TV 2
Duitsland: ARD, ZDF, RTL
Engeland: BBC en ITV
Frankrijk: TF1 en M6
Griekenland: ERT 
Italië: RAI en Sky Sport
Kroatië: HRT 
Oostenrijk: ORF en ServusTV 
Portugal: RTP, SIC, TVI en SportTV 
Spanje: RTVE 
Turkije: TRT
Zwitserland: SRG SSR 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.