Club Brugge coach Nicky Hayen over zijn grijze trui

De befaamde trui van Hayen: "Heb zelfs een exacte kopie bij"

5 juni om 09:36

De kogel is door de kerk. Ook volgend seizoen staat Nicky Hayen aan de zijlijn bij Club Brugge. De kans is groot dat het opnieuw in zijn - ondertussen befaamde - grijze trui zal zijn. 

De grijze trui van Hayen is ondertussen bij iedereen bekend. Nochtans stond de coach er niet bij stil toen hij hem voor het eerst aandeed. "Omdat ik toen het advies kreeg om niet in een trainingspak voor de dug-out te gaan staan, dacht ik: ‘Mooi truitje, ga ik aandoen'", klinkt het bij Hayen in Het Belang van Limburg. "Het is een eigen leven gaan leiden met dat bijgeloof en zo. Ach, en als je dan een paar matchen wint, waarom het spelletje dan niet een beetje meespelen?"

Nochtans lijkt het bijgeloof ondertussen wel gegroeid te zijn bij Hayen. Volgens hem is de kans onbestaande dat hij z'n trui eens vergeet. "Onmogelijk. 100% zeker altijd bij", zegt Hayen. "Ook de zwarte pull die ik draag tijdens de opwarming. Die hoort ook bij het ritueel", lacht de coach. 

Wat dan als het noodlot plots eens toeslaat? "Dan ben ik zo verstandig geweest om een tweede pull mee te nemen. Een exacte kopie", lacht Hayen. "Maar ik ga eerlijk zijn: ik heb nummer twee nog nooit aangedaan, zo ben ik dan ook wel weer."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.